BEC

POSLOVNI ENGLESKI Predstavlja različite nivoe znanja poslovnog engleskog jezika. Ispit obuhvata razumevanje ekonomskih i pravnih termina, kao i dobro poznavanje opšteg engleskog jezika. Potreban je onima koji posluju sa inostranim firmama ili pak iz nekih drugih razloga: rad u inostranstvu, zaposlenje u inostranoj firmi ili pak predstavništvu iste, itd.  

Kurs je podeljen na tri nivoa: BEC – Preliminary BEC – Vantage BEC – Higher  

Sva tri nivoa usmerena su na učenje engleskog jezika koji se koristi u stvarnom poslovnom okruženju i razvijanje relevantnih veština. Ove kurseve mogu da pohađaju polaznici koji imaju predznanje na nivou Srednjeg II opšteg engleskog jezika.

Zašto je dobro imati BEC sertifikat?

BEC testovi priznati su od strane poslodavaca i obrazovnih institucija širom sveta. Više od 2000 poslodavaca koriste BEC za potrebe zapošljavanja i evaluacije zaposlenih te za potrebe edukacije i profesionalnog razvoja. Kako izgleda BEC test? Sva tri BEC testa procenjuju sposobnost korišćenja engleskog jezika u četiri oblasti: čitanje, pisanje, slušanje i usmeni deo. Tekstovi i teme zadani su iz područja međunarodnog poslovanja te su tematski slični za sva tri testa. Testovi se razlikuju po nivou poznavanja i veštini korišćenja jezika tako da je BEC Preliminary najlakši, a BEC Higher najzahtevniji. Dinamika nastave je dva puta nedeljno po sat i po.